Nieuws/Buitenland
1861757513
Buitenland

Zes minderjarigen (11 tot 14) verdacht van verkrachting op voetbalveld

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

HENSIES - Het Belgische Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar een groepsverkrachting door meerdere minderjarigen. Het misbruik vond plaats op een voetbalveld van de lokale club in de plaats Hensies en zou ook gefilmd zijn. Het slachtoffer is een meisje van 13 jaar oud.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Dat meldt Het Nieuwsblad. In totaal zouden er zes tieners in de leeftijd van 11 tot 14 jaar bij de verkrachting betrokken zijn. Twee van hen zouden actief hebben deelgenomen aan de feiten en vier andere jongens keken toe en filmden met hun mobiele telefoons.

De oma van het meisje sloeg op 27 september alarm nadat de tiener het huis had verlaten, ondanks een verbod. De vrouw maakte zich direct zorgen om haar kleindochter en lichtte de politie in. Agenten vonden de 13-jarige uiteindelijk terug aan de rand van de voetbalclub, waar ze uitgekleed was, geslagen en verkracht. „Ze riep verschillende keren om haar moeder”, verklaarde een van de getuigen van het misdrijf later.

’Machteloos toekijken’

Die getuige voelde zich naar eigen zeggen ook slachtoffer van de hoofdverdachte omdat hij ’machteloos moest toekijken’. „Op een dag heeft hij mij ook eens gewurgd, ik dacht dat ik zou sterven.”

De getuige en zijn broer stapten uiteindelijk met het verhaal naar hun moeder. Zij reageerde geschokt, maar bracht de politie op de hoogte. „Mijn zonen waren gewoon naar het veld gegaan om te voetballen. Ik schaam mij diep dat ze hierbij betrokken zijn”, vertelt ze aan Het Nieuwsblad. „Ze hebben de politie uitgelegd wat er precies is gebeurd en hebben dus ook geen juridische problemen.”

De betrokken tieners staan onder bescherming en begeleiding van Justitie. Zij mogen geen contact opnemen met de andere betrokkenen.