Nieuws/Binnenland
18628758
Binnenland

68.000 gegadigden voor proefvakantie Gran Canaria

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

RIJSWIJK - Bij touroperators Corendon en TUI zijn in totaal 68.000 aanmeldingen binnengekomen voor de tweede Fieldlab-proefvakantie. Begin mei kunnen 180 mensen mee voor een weekje naar Gran Canaria. De aanmeldingen waren redelijk gelijkmatig verdeeld over beide bedrijven. De aanmeldingsperiode sloot woensdagavond.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De inschrijving voor de reis ging maandag open en liep meteen storm. Op de eerste dag kwamen 60.000 aanmeldingen binnen. Daarna ging het minder hard. Het is overigens niet te zeggen of er daadwerkelijk 68.000 verschillende personen zich hebben aangemeld. Het was mogelijk om je zowel bij TUI als bij Corendon aan te melden.

Beide reisorganisaties maken uit de aanmeldingen een selectie van 90 mensen. Die moeten aan eisen van Fieldlab voldoen, zoals een bepaalde verdeling mannen en vrouwen en verschillende leeftijden. Daarnaast kijken de touroperators ook of de deelnemers lijken op het profiel van mensen die normaal gesproken rond die tijd naar de Canarische Eilanden vliegen. Tenslotte kijken TUI en Corendon nog of er geen mensen door beide bedrijven zijn geselecteerd.