Nieuws/Buitenland
1863120
Buitenland

Kind levenloos in put gevonden

Politie zoekt babystelende aap

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

ORISSA - De politie in India is naarstig op zoek naar de aap die in Orissa een baby stal. Het lichaam van het kindje werd later levenloos in een put gevonden.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

De moeder van de baby zag de diefstal - in haar woning - voor haar neus gebeuren, maar kon helaas niet voorkomen dat haar kindje werd meegenomen. Volgens de politie is het ’een erg ongewone zaak’, al staan de apen in die regio er wel bekend om dat ze ’dingen’ kapotmaken.

Een familielid vond uiteindelijk het dode lichaam van de baby in een put achter een huis, een dag nadat hij was ontvreemd door de aap. „We hopen dat we de aap binnen de week nog kunnen vangen”, vertelt politieman PC Pradhan tegen BBC.

Verstikking

Hij vervolgt: „Apen die mensen aanvallen, of zelfs huizen binnendringen, dat gebeurt zelden. Dit is zelfs de allereerste zaak dat er eentje een baby heeft meegenomen.”

Een dokter die het overleden kind heeft onderzocht, kon geen ernstige verwondingen vinden. De baby is uiteindelijk overleden door verstikking, omdat hij verdronk in de put. Buurtbewoners vermoeden dat de aap het kind onderweg heeft laten vallen.