Nieuws/Buitenland
1863414
Buitenland

Politie: ongeluk met auto van klif was opzet

De jongen rechts zou volgens CNN vermist worden.

De jongen rechts zou volgens CNN vermist worden.

MENDOCINO - De crash met een auto op California’s Highway 1, die een familie van acht volledig heeft weggevaagd, was volgens de politie een opzettelijke daad. De analyse van de voertuiggegevens en bewijsmateriaal ter plaatse zouden geen bewijs van een ongeval aan het licht hebben gebracht, zei Greg Baarts van de California Highway Patrol.

De jongen rechts zou volgens CNN vermist worden.

De jongen rechts zou volgens CNN vermist worden.

Vorige week reed de auto van het gezin van twee moeders met zes geadopteerde kinderen bij Mendocino in de Amerikaanse staat Californië van een klif en kwam na een val van zo’n dertig meter in zee terecht. De lichamen van de twee 38-jarige ouders en drie kinderen werden pas drie dagen later gevonden op een rots onder de klif. Van de drie andere kinderen ontbreekt nog steeds elk spoor. De autoriteiten gaan ervan uit dat ook zij om het leven zijn gekomen.

Volgens de politie was de cruisecontrol van de auto afgesteld op 144 kilometer per uur toen deze over de klif reed. Er zijn geen remsporen. Het was niet duidelijk waarom het gezin zijn huis ten noorden van San Francisco had verlaten en 800 mijl naar Mendocino reed. Volgens de politie hadden ze niet veel bagage bij zich en ook in hun huis waren geen aanwijzingen te vinden voor een lang geplande afwezigheid. De politie vond geen afscheidsbrief of andere berichten.

De moeders waren blank, de geadopteerde kinderen Afro-Amerikaans. De Washington Post meldt dat het gezin de afgelopen jaren verschillende keren was verhuisd om onderzoek te voorkomen. Amerikaanse media meldden dat het bureau voor jeugdzorg drie keer had geprobeerd de familie te bereiken: drie dagen vóór de ramp, op 23 maart en de daaropvolgende dinsdag. Waarom bleef onduidelijk.