Nieuws/Buitenland
1866280157
Buitenland

Coronamaatregelen in Engeland op 19 juli grotendeels opgeheven

LONDEN - De nog resterende coronamaatregelen in Engeland worden vanaf 19 juli opgeheven. Dat zal de Britse premier Boris Johnson maandag naar verwachting tijdens een persconferentie bekendmaken. De Britse regering meldt dat Johnson zijn plannen uiteen zal zetten voor de laatste versoepelingen in Engeland, waaronder zijn plannen rondom afstand houden, het dragen van mondkapjes en thuiswerken.

Volgens de Britse regering neemt het aantal besmettingen in het land vanwege de Delta-variant weliswaar toe, maar dit resulteert vooralsnog niet in meer ziekenhuisopnames of sterfgevallen.

Naar verwachting zal Johnson tijdens de persconferentie zeggen dat mensen zullen leren leven met het coronavirus, zoals ze dat op dit moment al doen met de griep. Zo zullen nog steeds mensen ernstig ziek worden door het virus en aan de gevolgen ervan overlijden, maar dit zal veel minder voorkomen dan voor de grootschalige vaccinatiecampagne in het Verenigd Koninkrijk.

Het Verenigd Koninkrijk bevindt zich in een relatief vergevorderd stadium van zijn vaccinatiecampagne. Zondag had 86 procent van de bevolking tenminste één prik gehad. 64 procent heeft ook al een tweede vaccin ontvangen.

Desondanks neemt het aantal besmettingen in recente weken weer toe als gevolg van de Delta-variant van het virus dat inmiddels dominant is. Om die reden werden de laatste versoepelingen eerder met vier weken uitgesteld, zodat meer mensen zich eerst konden inenten.

Op 12 juli wordt de knoop over het door laten gaan van de versoepelingen definitief doorgehakt.

In een nieuwe aflevering van de podcast Kwestie van Centen bespreken DFT-verslaggevers Martin Visser en Yteke de Jong hoe de reisbranche gebukt gaat onder de groeiende onzekerheid: