Nieuws/Binnenland
1866759013
Binnenland

Coronacrisis: woensdag 7 oktober

LIVE | Italië stelt coronatest verplicht voor reizigers uit Nederland

AMSTERDAM - Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt in Nederland flink op. Steeds meer plekken voor vakantiegangers kleuren ’oranje’. Er zijn wereldwijd meer dan een miljoen coronadoden. Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws.

Italië stelt coronatesten verplicht voor reizigers die uit Nederland komen. „Ik heb een decreet getekend waarmee coronatesten verplicht worden gesteld voor reizigers uit België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië”, aldus minister van Volksgezondheid Roberto Speranza op Facebook. Er gold volgens het Italiaanse persbureau ANSA al een testplicht voor reizigers uit meerdere andere landen, waaronder Malta, Spanje, Griekenland en delen van Frankrijk.

De Italiaanse regering scherpt het coronabeleid verder aan omdat het besmettelijke virus weer sneller om zich heen grijpt. In Italië is woensdag bij nog eens 3678 mensen vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Dat is de hoogste dagelijkse stijging sinds 16 april. Ook in Nederland zijn weer duizenden besmettingen gemeld. Het ging tussen dinsdagochtend en woensdagochtend om 4996 nieuwe coronagevallen.

Italië neemt meer maatregelen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. Zo moeten mensen ook buiten verplicht mondkapjes gaan dragen. Staatssecretaris Sandra Zampa van Volksgezondheid benadrukte dat die maatregel niet voor iedereen geldt. Er wordt een uitzondering gemaakt voor kinderen die jonger zijn dan 6 jaar en mensen met bepaalde medische klachten.

Meer nieuws

Binnenland:

Buitenland:

  • Harris en Pence testen negatief voorafgaand aan debat
  • Wisconsin opent veldhospitaal vanwege groei coronagevallen
  • Het aantal coronabesmettingen dat is vastgesteld in Brazilië is de 5 miljoen voorbij
  • Trump terug in zijn Oval Office
  • Duitsland bestempelt ook Limburg tot corona-risicogebied
  • De Franse autoriteiten hebben woensdag de sterkste stijging van het aantal coronagevallen tot dusver geregistreerd. Het gaat om 18.746 nieuwe besmettingen in een dag tijd
  • Deze landen gebruiken al coronasneltesten
  • Alleen Zeeuwen ontkomen nog aan rood reisadvies België

Financieel-economisch:

Sport

Entertainment

Lees hier het liveblog van dinsdag 6 oktober.