Nieuws/Binnenland
1866977361
Binnenland

Binnenstad Den Haag weer toegankelijk voor verkeer

DEN HAAG - De binnenstad van Den Haag is weer toegankelijk voor verkeer. De politie had de wegen afgesloten vanwege het voor vrijdag aangekondigde protest van boeren. Volgens de politie zijn de trucks die de toegangswegen blokkeerden nog wel aanwezig en kan zij als dat nodig is de straten weer afzetten.

De actiegroep Agractie had voor vrijdag om 11.00 uur een actie op het Malieveld aangekondigd. Het zou op het Malieveld een kleine actie worden omdat boeren donderdagavond ook al van zich hadden laten horen bij het Binnenhof om zich te verzetten tegen de veevoermaatregel van het kabinet. Er meldde zich vrijdagochtend slechts een tiental boeren zonder tractor op het Malieveld. Ook elders hebben ze acties aangekondigd.

Boeren meldden zich donderdagavond bij het parlementsgebouw met toeterende tractoren om zich te verzetten tegen de voorgenomen veevoermaatregel van het kabinet. Ondanks het protest zette minister Schouten van Landbouw het plan wel door. De boeren moeten veevoer minder eiwitten gaan gebruiken. Volgens hen is dat slecht voor de dieren.

Defensie stuurde donderdagavond op verzoek van de gemeente Den Haag 25 vrachtwagens met ongeveer zestig militairen om de binnenstad af te zetten.