Nieuws/Binnenland
1867219
Binnenland

Beloning 20.000 voor tip over moord echtpaar

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip over de moord op een echtpaar in Amsterdam. De levenloze lichamen van Pieter en Tae Hoovers werden op maandag 17 juli gevonden in een appartement aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. De zaak komt dinsdagavond aan de orde in het tv-programma Opsporing Verzocht.

In de uitzending worden beelden getoond waarop is te zien hoe het stel op zaterdag 15 juli thuiskomt na een bezoek aan een dancefestival. Een uur later is vastgelegd dat een onbekende man naar hun voordeur loopt. De politie vermoedt dat dit de schutter is.

Het stel woonde in Thailand en was tijdelijk in Nederland. De 54-jarige Hoovers was bekend in de muziekwereld. Hij was onder meer oprichter van Outland Records. Hij verkocht zijn zaak en vestigde zich in de jaren negentig in Thailand, waar hij zijn vrouw Tae leerde kennen. Hoovers runde het café Hoek van Holland in de badplaats Pattaya. Ook was hij de organisator van officiële vechtwedstrijden.