Nieuws/Binnenland
1867780359
Binnenland

Kind (2) vermoedelijk geraakt door verdwaalde kogel bij schietincident in Amsterdam

AMSTERDAM - Een kind van twee jaar is maandagavond vermoedelijk geraakt door een verdwaalde kogel bij een schietincident in de buurt van metrostation Kraaiennest in Amsterdam. Het jonge slachtoffer is gewond met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en moest ter observatie de nacht blijven.

De politie doet nog onderzoek naar de zaak. „We hebben het vermoeden dat het kind geraakt is door een verdwaalde kogel. Maar het onderzoek loopt nog, dus we kunnen dat nog niet officieel bevestigen”, aldus een politiewoordvoerder. Over de toestand van het kind wil de politie niet meer kwijt.

Er kwam rond 21.15 uur een melding binnen dat er bij het metrostation diverse schoten waren gelost. Uit verschillende verklaringen heeft de politie opgemaakt dat twee verdachten betrokken waren bij het schietincident. Er is in de omgeving gezocht naar de verdachten, maar ze zijn niet aangetroffen. Medewerkers van de forensische opsporing hebben meerdere hulzen aangetroffen. Het is vooralsnog onbekend wat de aanleiding van het schietincident is geweest.

Uit verschillende verklaringen blijkt dat er twee verdachten betrokken waren bij het schietincident. Zij zijn in onbekende richting gevlucht.

De omgeving werd maandagavond afgezet voor onderzoek. Meerdere politie-eenheden, waaronder hondengeleiders hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten maar hebben de verdachten niet aangetroffen.

Medewerkers van de forensische opsporing zijn ter plaatse geweest voor onderzoek en hebben meerdere hulzen aangetroffen. De heeft een signalement van de verdachten naar buiten gebracht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo