1871079
Binnenland

Rechtstreeks met Thalys naar Disneyland

DEN HAAG - Amsterdam krijgt een rechtstreekse treinverbinding met Disneyland Parijs (Marne la Vallée) en luchthaven Charles de Gaulle bij de Franse hoofdstad. Vanaf volgend jaar april rijden hogesnelheidstreinen van Thalys twee keer per dag rechtstreeks naar de stations bij het pretpark en de luchthaven. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur woensdag bekendgemaakt.

Het was al langer bekend dat hier plannen voor bestonden, maar die zijn nu definitief. De twee dagelijkse hogesnelheidstreinen komen in plaats van de twee treinen die nu nog dagelijks tussen Amsterdam en Lille rijden. Die verbinding komt te vervallen, omdat er maar weinig reizigers gebruik van maken.

Door de nieuwe verbinding worden ook het zuiden en oosten van Frankrijk sneller bereikbaar per trein. Wie bijvoorbeeld naar Lyon wil, hoeft straks alleen nog op Charles de Gaulle over te stappen.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is verheugd over de verbinding. ,,De bestemmingen leveren een bijdrage aan de duurzame ambities van het kabinet, om het reizen met de trein aantrekkelijker te maken.''