Nieuws/Binnenland
1872247
Binnenland

15 jaar cel voor moord op schoonzus

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft een 42-jarige man veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op zijn 35-jarige schoonzus, in mei 2016 in de Amsterdamse wijk Osdorp. Zijn 23-jarige vriendin is vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Wel krijgt zij vier maanden gevangenisstraf voor het weggooien van bewijsmateriaal, zoals bebloede kleding.

Het motief voor de moord is waarschijnlijk dat de hoofdverdachte wilde kijken in de telefoon van zijn schoonzus. Daarin zou iets hebben gestaan waar de man kwaad over was. Het slachtoffer zou aan de moeder van de verdachte hebben verteld dat zijn vriendin alcohol dronk en in discotheken uitging. Hij zelf heeft er nooit veel over willen zeggen, aldus de rechtbank, die het verontrustend noemt dat deze man de vrouw om zoiets onbeduidends om het leven heeft gebracht.

Hij heeft haar eerst mishandeld, toen van de trap gedragen en vervolgens in het trappenhuis gewurgd. De vrouw verkeerde daarna zeker een half uur in doodsnood, terwijl de verdachte rustig heen en weer liep en met zijn vriendin belde. Toen zij arriveerde, was de vrouw inmiddels overleden. Het stel woonde bij het slachtoffer, evenals twee broers van de hoofdverdachte.

De straf die de man heeft gekregen, is gelijk aan de eis.