Nieuws/Binnenland
1873077800
Binnenland

Wonderkind Laurent (11) behaalt bachelor ’summa cum laude’: gemiddeld een 9

ANTWERPEN - De 11-jarige Laurent Simons heeft zijn bachelor Fysica aan de Universiteit Antwerpen summa cum laude gehaald, dus met ongeveer een 9 gemiddeld. Hoewel de studie normaal gesproken drie jaar duurt, rondde Simons deze in één jaar af.

De Belgisch-Nederlandse Simons behaalde in 1,5 jaar zijn gymnasiumdiploma op het Sint-Jozef Humaniora in Brugge, toen hij 8 jaar was. Ook heeft hij meegewerkt aan verschillende projecten. Nu hij zijn bachelor behaald heeft, wil hij verder met de master Fysica aan de Vlaamse universiteit. „Ik heb al een paar vakken afgerond”, vertelt Laurent aan het ANP. Hij heeft zijn doel helder voor ogen. „Ik wil uiteindelijk zoveel mogelijk delen van het lichaam kunnen vervangen door nagemaakte organen.” Hoe lang hij over zijn master gaat doen, weet hij niet. „Maar daar doe ik het ook niet voor, ik doe het om mijn doel te bereiken”, zegt hij.

Simons kwam ook twee jaar geleden in het nieuws, vanwege een vertrouwensbreuk met de TU Eindhoven. Hier volgde Simons de bachelor Electrical Engineering.