Nieuws/Buitenland
1875274147
Buitenland

Ibiza huurt detectives in tegen illegale feesten

IBIZA-STAD - Ibiza gaat detectives inzetten om illegale feesten op te sporen en stil te laten leggen. De autoriteiten van het bij Nederlanders geliefde Spaanse eiland, bekend om zijn uitgaansleven, hopen dat deze maatregel het stijgende aantal coronabesmettingen in toom kan houden.

Medewerkers van een detectivebureau moeten zich voordoen als bemiddelde toerist en zien dat ze voor een feest worden uitgenodigd. Deze dertigers en veertigers moeten „party’s vinden voor ze beginnen en de politie tippen”, zei een woordvoerder van de regering van het eiland.

Vijfhonderd bezoekers

Clubs en discotheken op Ibiza zijn al een tijd dicht, maar het aantal buitenlandse bezoekers trekt de laatste tijd weer aan. Die zoeken vertier met feesten in soms afgelegen huizen, met soms wel vijfhonderd bezoekers. Die worden volgens de zegsman georganiseerd door „maffia’s” die tot wel 120 euro vragen voor een toegangskaartje. Gasten worden geronseld via sociale media en bij cafés. Het is de bedoeling dat „professionele” detectives dit soort bijeenkomsten verlinken.

Op Ibiza zijn sinds eind juli bijeenkomsten van mensen die niet bij elkaar wonen verboden tussen 01.00 uur en 06.00 uur.