Nieuws/Binnenland
1877387642
Binnenland

Assenaar (38) bijt agent en steekt vinger in zijn oog

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

ASSEN - Een 38-jarige man uit Assen heeft dinsdagavond bij zijn aanhouding een agent in zijn hand gebeten en met een vinger in zijn oog gestoken. De man werd aangehouden na een achtervolging, die begon toen hij een stopteken negeerde dat hij kreeg omdat hij heel hard reed.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Agenten zagen een auto met hoge snelheid over de A.H.G. Fokkerstraat in de Drentse plaats rijden en gaven een stopteken. Toen agenten de man aanspraken, gaf hij gas en reed weg. Hij scheurde met hoge snelheid door Assen, over fietspaden, groenstroken en tegen het verkeer in, aldus de politie. Ook reed hij meerdere keren door rood licht.

Uiteindelijk stopte de bestuurder en probeerde te vluchten langs het kanaal bij de Europaweg. Een agent wist hem daar echter aan te houden. De man verzette zich hevig tegen de arrestatie, meldt de politie, en beet onder meer de politieman in zijn hand. De agent is in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

De verdachte zit vast. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De auto waarin hij reed is in beslag genomen. Het voertuig was onverzekerd en niet apk-gekeurd.