Nieuws/Buitenland
1877629186
Buitenland

350 studenten Europacollege Brugge in quarantaine

BRUGGE - Alle 350 studenten van het prestigieuze postdoctorale Europacollege in het Belgische Brugge zijn in quarantaine geplaatst. Dat gebeurde nadat 22 studenten vorige week positief hebben getest op het coronavirus. De 22 zijn in isolatie, evenals studenten die recent contact met ze hebben gehad en nu ook worden getest. De andere studenten mogen alleen hun kamer verlaten om boodschappen te doen. De politie zegt boetes tot 250 euro uit te delen bij overtredingen.

Alle lessen verlopen momenteel online. De burgemeester van de historische stad en toeristische trekpleister roept de studenten op zich aan de strikte maatregelen van veertien dagen quarantaine te houden. „Het is voor hun eigen welzijn en dat van alle Bruggelingen”, zegt hij. „Overtredingen zullen we absoluut niet tolereren.”

Het Europacollege is het oudste postdoctorale, internationale instituut dat gespecialiseerde studies van Europese Zaken aanbiedt in het Engels en Frans. Na het instorten van het communistische Oostblok werd ook een campus in Warschau opgericht. Oud-EU-buitenlandchef Federica Mogherini is sinds dit jaar rector. Het college heeft veel toekomstige leiders afgeleverd, onder wie de (nu oud-)premiers van Denemarken Helle Thorning-Schmidt en Finland Alexander Stubb, en de Britse vicepremier Nick Clegg.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop