Nieuws/Opmerkelijk
1879207
Opmerkelijk

Moeder schaamt zich voor schooltekening dochter

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

KILMARNOCK - Een moeder van een zevenjarig meisje uit Schotland kreeg onlangs het schaamrood op de kaken toen ze een tekening van haar dochtertje vond. Zonder het goed te beseffen, had ze op school geschetst hoe haar mama met een zware kater in bed lag.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Moeder Margaret Stevenson en haar echtgenoot Scott uit het Schotse plaatsje Kilmarnock vonden de tekening tussen het schoolwerk van hun dochtertje Lucie. Het meisje had afgebeeld hoe haar mama ziek in bed lag met een emmer naast zich.

„Mijn mama is deze zondag ziek geweest. Ze had vreselijke drankjes gedronken en moest rusten”, had ze erbij geschreven. Daaronder schreef haar leerkracht: „Oh, ik hoop dat ze zich snel beter voelt!”

Hilarisch

Het zevenjarige meisje had de tekening gemaakt nadat haar moeder in november een avondje was uitgeweest met vriendinnen. Omdat ze ’enkele glazen’ prosecco te veel had gedronken, had ze er een vreselijke kater aan overgehouden. Daardoor had ze de volgende dag in bed doorgebracht.

„Ik was echt gegeneerd toen ik de tekening zag”, zegt moeder Margaret. „Het is grappig om te zien wat kinderen allemaal in zich opnemen. Ze vertellen ook altijd gewoon wat ze denken. Ik drink bijna nooit alcohol en ik herinner me dat Lucie toen wel erg bezorgd was.”

Vader Scott had toen op een eenvoudige manier verteld dat ze „een vreselijk drankje” had gedronken. „Hij vond de tekening hilarisch”, klinkt het. „We lachen er nu nog steeds om. Ik ben ook zeker dat de leerkracht er wel de humor van heeft ingezien. Hij zal ook wel geweten hebben hoe de vork in de steel zat.”