Nieuws/Binnenland
1879789548
Binnenland

Illegale sigarettenfabriek in Heerlen opgerold: 23 arrestaties en miljoenen sigaretten ontdekt

Heerlen - In Heerlen is een illegale sigarettenfabriek ontdekt waar miljoenen sigaretten waren opgeslagen.

De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) deed woensdag een inval in een loods op een industrieterrein in Heerlen. Daarbij zijn 23 mannen uit Oost-Europa aangehouden. Ze zijn opgesloten in arrestantencomplexen van de politie in Roermond, Heerlen en Maastricht.

In de Heerlense loods was een professionele fabriek ingericht met een productielijn voor sigaretten. De illegale fabriek was in vol bedrijf toen de opsporingsdiensten binnenkwamen. Binnen stonden dozen met 2,7 miljoen sigaretten en 14.000 kilo tabak, verpakkingsmateriaal, vloeipapier, filters en lijm. Vermoedelijk werden per dag ruim twee miljoen sigaretten geproduceerd. Als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden worden afgezet, dan zou de Nederlandse Staat per dag ongeveer 500.000 euro aan accijns mislopen. Alle machines en grondstoffen zijn afgevoerd en worden vernietigd.

Woningen doorzocht

In het FIOD-onderzoek naar illegale sigarettenhandel werd in een loods in Horst aan de Maas 3.000 kilo tabak en materialen voor de productie van sigaretten aangetroffen. Ook zijn twee woningen in Sittard en Valkenburg doorzocht. Het onderzoek van de FIOD loopt nog, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Eerder deze maand werd ook al in Roermond een illegale sigarettenfabriek opgerold.