Nieuws/Binnenland
1882131823
Binnenland

Corona-crisis 30 juni 2020

LIVE | Uitzondering op 1,5 meterregel voor praktijkvakken op scholen

De eerste piek van het uit China overgewaaide coronavirus lijkt achter de rug. Maar terwijl steeds meer maatregelen worden versoepeld, leeft het virus in de VS, Zuid-Amerika en in sommige delen van Europa weer op. Wereldwijd zijn er inmiddels zeker meer dan een half miljoen coronadoden te betreuren. Meer dan tien miljoen mensen raakten besmet.

In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19.

Volg de laatste mondiale ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog, dat voortdurend wordt aangevuld.

Na de zomer kunnen op de middelbare scholen praktijkvakken worden gegeven zonder dat de docent 1,5 meter afstand hoeft te houden van de leerlingen. Dat staat in een aangepast protocol voor het voortgezet onderwijs dat door de bonden en de VO-Raad is opgesteld.

Woensdag worden de coronaregels al versoepeld, maar veel scholen zullen pas na de zomer helemaal opengaan. Dan hoeven leerlingen onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden, maar nog wel van de docenten. De vraag was hoe dat moest bij praktijkvakken zoals techniek, handvaardigheid en gym.

In het nieuwe protocol wordt voor die vakken een uitzondering gemaakt. Dat wordt door het RIVM toegestaan, meldt de AOb. Volgens de onderwijsbond moet wel zoveel als mogelijk aan de afstandsregel gehouden worden.

Ook zegt AOb-bestuurder Henrik de Moel dat de schoolleiding eerst in gesprek moet met de betrokken docenten en ondersteuners. „Zij kunnen nooit gedwongen worden. Kijk bijvoorbeeld hoe het vak op een andere manier ingevuld kan worden.”

Lees hier het liveblog van maandag 29 juni 2020

Het laatste nieuws

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo