Nieuws/Binnenland
1884280
Binnenland

Nederlandse pedo 22 jaar Thaise cel in

BANGKOK - Nederlander Reinold K., die eind vorig jaar in Thailand werd opgepakt voor kindermisbruik, is veroordeeld tot 22 jaar cel. Dat bevestigt het Nederlandse Openbaar Ministerie.

Reinold K. (51) werd in november vorig jaar op heterdaad betrapt in een van zijn huizen in Hua Hin met een jongetje van 10 jaar oud. Op het beddengoed zaten ‘lichaamssappen’, zo stelden onderzoekers vast. Ze namen acht computers, een karrenvracht geheugenkaarten, cd-roms en seksspeeltjes in beslag.

De man uit Coevorden kreeg een reeks verdenkingen aan zijn broek. Een greep uit de waslijst: kindermisbruik, het onttrekken van een kind aan ouderlijk gezag, betalen voor seks met een minderjarige, het vervaardigen en verspreiden van kinderporno.

Hij lokte kinderen door ze uit te nodigen in zijn zwembad en door muziek te maken. K. was in Nederland al in verschillende plaatsen organist en speelde ook in zijn Thaise huis orgel. Op sociale media postte hij regelmatig opnamen van zijn orgelspel.

De Nederlandse gemeenschap in Thailand reageerde niet verbaasd op zijn arrestatie. Er gingen al hardnekkige geruchten. Zo liep hij met jonge jongens over de plaatselijke food court, een grote plaats met eetkraampjes en een podium. Ook werd hij regelmatig gezien in het bijzijn van een jongen van een jaar of zeventien of achttien.

Minder straf

K. bekende schuld na zijn arrestatie. Mede daarom kreeg hij ‘slechts’ 22 jaar cel, want in totaal had hij voor meerdere delicten 44 jaar kunnen krijgen. Opvallend is dat tegen de man in Nederland ook aangifte is gedaan voor kindermisbruik. Die aangifte staat los van de zaak die in Thailand speelde en leidt door de recente veroordeling in Thailand niet tot een Nederlandse strafzaak.

Coevordenaar K. verhuisde ongeveer 15 jaar terug naar Zuidoost-Azië. Hij vestigde zich daar net ten noorden van de populaire badplaats Hua Hin en verdiende geld met het verhuren van vakantiehuizen.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan om privacyredenen niet ingaan op de zaak, maar heeft K. na zijn arrestatie wel consulaire bijstand verleend. Dat gaat nu door.