Nieuws/Binnenland
1884685
Binnenland

Fietsendief toont berouw met hilarisch briefje en paaseitjes

GEESTEREN - Diede Bos uit het Overijsselse Geesteren had niet verwacht haar fiets ooit nog terug te zien. Toch plaatste ze een oproepje op Facebook, waardoor ze haar fiets dezelfde dag nog terugkreeg. Aan het stuur hing een plastic tas met daarin 2 paaseitjes als ’excuus’ en een anonieme, maar tegelijkertijd zeer amusante brief.

Haar al ruimschoots ingereden, maar verder nog prima tweewieler werd op tweede paasdag bij de plaatselijke sporthal gestolen. Na een paar dagen zonder fiets plaatste Diede een oproepje op Facebook met het vriendelijke doch dringende verzoek, aan degene die haar fiets stal, om deze terug te brengen. Precies dat geschiedde diezelfde dag nog.

„Ik stond perplex. Mijn fiets terug én zo’n lang verhaal erbij. En echt heel grappig geschreven ook. Ik kan het niet goed verklaren”, zegt Diede lachend.

De fietsendief ontpopt zich namelijk in de excuusbrief als een ware poëet. „Vanaf het eerste moment klikte het, en waren we een goed samenwerkend en sportief team”, schrijft hij of zij. „Vele veilige kilometers hadden we mijns inziens nog kunnen rijden over de Geesterense paden en wegen.”

Mysterie

Diede weet niet wie de brievenschrijver is. De „Gazelle-genieter”, zoals de dief zichzelf omschrijft, hoopt ooit nog eens van Diedes „stalen ros” gebruik te mogen maken. De reservesleutel zal ze echter niet afstaan als de dader ooit contact met haar zoekt.