Nieuws
1885230
Nieuws

De Hoornse Sylvia vond haar verkrachter online

Na een avondje stappen werd Sylvia Veld (29) verkracht en bijna gewurgd. Maar met haar aangifte deed de politie weinig. Dus nam de dappere Hoornse het heft in eigen hand.

"Lang heeft de schaamte overheerst. Ik had wat gedronken. Niet heel veel, maar toch. Ik was moe en wilde naar huis. Buiten werd ik aangesproken door een donkere man die samen met een groepje mensen buiten het café stond. Hij vroeg om mijn nummer. Dat gaf ik hem natuurlijk niet.

Fietssleutel

Bij mijn fiets aangekomen, kon ik mijn sleutel niet vinden. Ik belde Menno, een bevriende taxichauffeur. Een van de andere mannen benaderde me en vroeg wat het probleem was. Ik vertelde dat ik mijn sleutel kwijt was. Hij pakte mijn tas en viste het ding er zo uit. 'Kom', zei hij, 'ik breng je wel naar huis. Spring maar achterop.'

En dat deed ik. Daarmee maakte ik de grootste fout van mijn leven. Ik dacht dat hij hulpvaardig was. Ik was zo naïef… Al tijdens de rit merkte ik dat het fout zat. Hij fietste de verkeerde richting uit. 'Ik moet de andere kant op', riep ik. 'Nee', zei hij, 'we gaan naar mijn huis.' Stom genoeg sprong ik niet van de bagagedrager af. Ik dacht: 'Dan zie ik mijn fiets nooit meer terug.' Dat hij veel ergere dingen in gedachten had, kwam op dat moment niet in me op.

Lees het hele interview met Sylvia op vrouw.nl: „Toen ik weer bij kennis kwam, was de man bezig me te verkrachten terwijl hij tegelijkertijd mijn keel dichtdrukte. Hij was zo sterk… Ik wist zeker dat hij me zou vermoorden.”