Nieuws/Binnenland
1885361
Binnenland

’Naastenliefde, met een hoofdletter N’

Vermissingszaak meisje (15) bij toeval opgelost

Rijssen - De politie van Rijssen-Holten heeft bij toeval een vermissingszaak opgelost. Woensdagavond werd de hulp van de politie ingeschakeld nadat een meisje helemaal alleen op het station was aangetroffen. Het Belgische meisje was naar Rijssen afgereisd om een jongen te ontmoeten die ze via internet had leren kennen. Het 15-jarige meisje bleek als vermist te zijn opgegeven.

Dat schrijft de politie Rijssen-Holten op Facebook. Woensdag laat in de avond zag een 21-jarige vrouw een meisje tegen het stationsgebouw van Rijssen zitten huilen. De vrouw sprak haar aan, waarop het meisje vertelde dat ze met de trein van Brugge naar Rijssen was gereisd gekomen. Ze zou een internetdate hebben met een jongen uit Rijssen, maar de jongen was nooit komen opdagen.

Jongen opgespoord

De 21-jarige vrouw nam het meisje mee naar huis en besloot de jongen samen met het meisje op te sporen. Een familielid van de vrouw bleek de jongen te kennen en zo konden ze contact met hem opnemen. De 17-jarige jongen bekende dat hij het meisje in een impulsieve bui had uitgenodigd, maar was ’geschrokken’ toen bleek dat ze daadwerkelijk naar hem toe was gekomen. Hij durfde daarop niet naar het station toe te komen.

Mysterie opgelost

Toen de te hulp geschoten politie belde met de collega’s in België, bleek het meisje als vermist te zijn opgegeven. „Zo was ook daar een mysterie opgelost”, aldus de Rijssense politie.

Omdat het inmiddels al laat in de avond was, werd besloten dat het meisje in Rijssen bij de jongen kon blijven logeren. De volgende dag brachten de ouders van de jongen haar weer terug naar haar huis in Brugge. „Dit is naastenliefde, met een hoofdletter N, en daar worden wij heel blij van!”, schrijft de politie tevreden met de goede afloop.