Nieuws/Binnenland
1885731
Binnenland

’Moeder heeft mogelijk zorg nodig’

Dode baby op balkon Schiedam, politie zoekt ouders

ROTTERDAM - UPDATE - De politie is dringend op zoek naar de ouders van een overleden baby die zaterdag werd gevonden op een balkon in Schiedam. Het lichaampje werd in een zak gevonden in een flatwoning aan de Stationsstraat. De ouders hebben zich om 21.00 uur nog steeds niet gemeld. “We maken ons vooral zorgen om de moeder, die mogelijk medische of psychische zorg heeft”, aldus de leider van het politieonderzoek.

Het gaat om een lichaam van een pasgeboren baby, zo meldt de politie zaterdagavond. Vervolgens werd bekend dat ’nog niet bekend is wie de vader en moeder zijn’. Daar is later in de avond geen verandering in gekomen. „Dringend verzoek aan de ouders om zich te melden”, aldus de politie.

Hoe de baby is overleden, is nog niet bekend, en de politie tast ook in het duister over hoe de baby op het balkon is terechtgekomen. De politie vraagt getuigen en omwonenden om tips. Volgens buurtbewoners zou de bewoonster van de flat waar de baby is gevonden, er niets mee te maken hebben. Zij zou ineens ’een klap’ hebben gehoord.

Buurtbewoners vermoeden dat de baby via een ander balkon bij de woning is terechtgekomen. De politie kan dergelijke lezingen niet bevestigen. Wel is duidelijk dat de bewoners van de flat waar de baby in een zak is gevonden, niet als verdachte zijn aangehouden. Ze worden wel verhoord als getuige.

De melding over het stoffelijk overschot is zaterdag bij de politie binnengekomen. De politie kon ’s avonds nog niet zeggen of het om een jongen of een meisje gaat. Morgen wordt er sectie gepleegd op het lichaam.

De inhoud van een vuilcontainer wordt meegenomen voor onderzoek.

De inhoud van een vuilcontainer wordt meegenomen voor onderzoek.

Forensisch rechercheurs doen momenteel onderzoek. Daarbij wordt ook een 3D-scan gemaakt. „Het wemelt van de witte pakken”, vertelde verslaggever Lieke Jongbloed zaterdagavond. „Er is enorm veel politie op de been. Alles is afgezet. Op dit moment worden ook vuilcontainers gecheckt op bewijsmateriaal.”