Nieuws/Buitenland
1886360
Buitenland

Trump wekt verbazing met tweet: ’Vuur al gedoofd’

Kunsthandelaar (67) dood na brand in Trump Tower

Kunsthandelaar Todd Brassner overleefde de brand in de Trump Tower niet.

Kunsthandelaar Todd Brassner overleefde de brand in de Trump Tower niet.

NEW YORK - In de Trump Tower in New York heeft zaterdag een brand gewoed. Daarbij is een 67-jarige kunsthandelaar om het leven gekomen en raakten zes brandweerlieden lichtgewond.

Kunsthandelaar Todd Brassner overleefde de brand in de Trump Tower niet.

Kunsthandelaar Todd Brassner overleefde de brand in de Trump Tower niet.

De brandweer rukte uit voor een brand in een appartement op de 49e verdieping van het gebouw. Op beelden is te zien hoe zwarte rook en vlammen hoog uit de toren op 5th Avenue kwamen. Zeker tweehonderd brandweermannen waren ter plaatse en de omgeving was afgezet.

De brandweercommandant liet weten dat de brand lastig was te blussen. Niet alleen vanwege de hoogte, maar ook door de grootte van het appartement, dat bijna geheel in brand stond. Desondanks was het vuur snel gedoofd.

Vriend van Andy Warhol

Het slachtoffer werd bewusteloos aangetroffen in zijn appartement waar de brand woedde. De 67-jarige kunsthandelaar werd in het ziekenhuis doodverklaard. Todd Brassner zou volgens de New York Daily News een vriend zijn geweest van Andy Warhol en meerdere keren in zijn autobiografie worden genoemd.

Tweet Trump

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in de Trump Tower een kantoor en een woning. Hij en zijn familie zijn zelf momenteel in Washington. Trump meldde op Twitter dat de brand uit is, maar uit beelden die de brandweer na Trumps tweet nog publiceerde, bleek dat niet het geval te zijn. Twee uur later berichtte de brandweer nog dat het vuur ’niet onder controle is’. Hij bedankte in de tweet tevens de brandweerlieden en meldde dat de wolkenkrabber ,,goed gebouwd" is.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de brand. Begin dit jaar woedde op het dak van de beroemde toren ook al een brand. Die was veroorzaakt door een elektrische installatie. Daarbij raakten minstens twee mensen gewond.

Later meer. Bekijk hieronder meer tweets met video’s en foto’s.