Nieuws/Binnenland
1886362
Binnenland

’Alsof er een oorlog was uitgebroken’

Voetbalfans op de vuist in Utrecht: twintig arrestaties

DE MEERN - De A12 bij De Meern is zaterdagnacht in beide richtingen afgesloten geweest omdat voetbalsupporters elkaar hebben opgezocht. Dat bevestigt de politie aan De Telegraaf. Er zijn twintig arrestaties verricht.

Een woordvoerder van de politie meldt dat het op verschillende plekken in Utrecht zaterdagavond onrustig was.

Zo’n tachtig hooligans van vermoedelijk FC Utrecht en ADO Den Haag troffen elkaar rond negen uur in de Anton Geesinkstraat in de wijk Ondiep, waar vervolgens werd gegooid met straatmeubilair en terrasstoelen. De mobiele eenheid moest ingrijpen. Omstanders meldden aan het AD dat het leek ’alsof er een oorlog was uitgebroken’.

De ongeregeldheden verplaatsten zich naar een wegrestaurant bij de A12, waar mensen opnieuw met elkaar op de vuist gingen. Toen de politie arriveerde sloegen de relschoppers op de vlucht. Ze liepen onder meer over de rijbaan, waardoor de politie de snelweg tijdelijk liet afsluiten.

De ’supporters’ werden rond 00.30 uur van de snelweg gehaald. Sindsdien zijn beide rijstroken weer open.

Op de snelweg staan mensen lange tijd stil. Sommigen gaan uit de auto om te bekijken wat er aan de hand is, zo valt te lezen op Twitter. „Tegen het eind van het seizoen lopen de gemoederen blijkbaar hoog op”, verzuchtte ook Rijkswaterstaat.