Nieuws/Buitenland
1889939739
Buitenland

Buurlanden België en Duitsland: ’Draag mondkapjes’

BERLIJN - Het dragen van mondkapjes ter bescherming tegen het coronavirus wordt aanbevolen voor inwoners van België en Duitsland.

In België worden ze aangeraden in situaties waar geen 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd of waar veel mensen zijn. „Het dragen van stoffen mondmaskers zal een belangrijke rol gaan spelen bij de overgang naar een normale situatie”, zei premier Sophie Wilmès na afloop van een vergadering met de Nationale Veiligheidsraad en de leiders van de deelregeringen.

Het land gaat de productie van mondkapjes opvoeren, zei ze. België verlengt de coronamaatregelen met twee weken tot en met 3 mei.

’Dringende aanbeveling’

Ook in Duitsland geldt vanaf nu een ’dringende aanbeveling’ voor het dragen van mondkapjes. Dat liet bondkanselier Angela Merkel weten. De aanbeveling geldt onder meer voor kantoren en fabrieken. Merkel bevestigde de verlenging van de coronamaatregelen tot en met 3 mei.

Grote evenementen, waaronder ook voetbalwedstrijden, zullen in Duitsland nog tot 31 augustus verboden zijn vanwege de coronapandemie. De premiers van de deelstaten en bondskanselier Angela Merkel (CDU) hebben hierover woensdag overeenstemming bereikt, volgens informatie van het Duitse persbureau DPA.

Concrete regels, zoals over de omvang van de evenementen, moeten de deelstaten zelf opstellen. Onder het verbod vallen onder andere grotere concerten, schuttersfestivals en kermisevenementen.

In de nieuwste corona-update hoort u het laatste nieuws uit de persconferentie met premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. Verder in de podcast nog veel meer coronanieuws. Luister ’m hier, hieronder of via een eigen podcastkanaal.