Nieuws/Buitenland
1890488587
Buitenland

Burgemeester: schutters kozen joodse supermarkt bewust uit

JERSEY CITY - De joodse supermarkt in de Amerikaanse stad Jersey City, waar twee schutters dinsdag het vuur openden, was bewust gekozen. Burgemeester Steven Fulop laat dat weten op basis van onder meer de camerabeelden van het incident waarbij in totaal zes mensen zijn omgekomen.

Een van de twee daders heeft online antisemitische verklaringen achtergelaten, alsook haatberichten tegen de politie, meldt The New York Times. Hoewel Fulop niet direct zegt dat de misdaad antisemitisch gemotiveerd is, schrijft hij op Twitter wel dat „haat en antisemitisme” nooit een plaats hebben gehad in Jersey City.

De schutters die tijdens een vuurgevecht met de politie om het leven kwamen, zijn nog niet geïdentificeerd. Onder de doden is ook een politieagent.

Vuurwapens van de straat

Bij de moordpartij kwam onder meer agent Joseph Seals om het leven. Deze detective was volgens Amerikaanse media wrang genoeg belast met het van de straat halen van vuurwapens. De vader van vijf kinderen had zijn loopbaan gewijd aan het terugdringen van pistolen en geweren.