Nieuws/Buitenland
1891728619
Buitenland

Vietnamese vrouw (26) mogelijk slachtoffer dodentruck

Essex - Mogelijk is de 26-jarige Vietnamese Pham Thi Tra My om het leven gekomen in de dodentruck in Engeland, waarin 39 doden werden gevonden. Haar familie vreest dat hun dochter een van de slachtoffers is nadat ze hen via een sms’je had laten weten dat ze doodging omdat ze niet kon ademen.

Dat melden Britse media. Pham Thi Tra My stuurde rond 22.30 uur een berichtje met haar telefoon naar haar moeder. Op 22 oktober schreef ze: „Het spijt me mam, mijn weg naar het buitenland is niet gelukt. Ik hou zoveel van jou en papa! Ik ga dood omdat ik niet kan ademen.”

De familie doet nu een beroep op een mensenrechtenorganisatie in Vietnam. Hoa Nghiem van Human Rights-groep Space schreef over de vrees van het gezin op sociale media en plaatste ook een foto van de vrouw.

Noodroep

„De familie van de 26-jarige Pham Thi Tra My heeft om hulp gevraagd”, schrijft Hoa Nghiem van de mensenrechtenorganisatie op Twitter. „Ook zes anderen vroegen om soortgelijke hulp om te achterhalen waar hun familieleden of familieleden zich bevinden, omdat ze sinds 23 oktober het contact met hun familielid waren verloren. We weten niet of zij allemaal in die Essex-truck zitten. We hopen van niet.”

Zeker drie Vietnamese families vrezen dat er familieleden onder de doden zijn, meldde de BBC vrijdag.

De Britse politie ging er aanvankelijk van uit dat alle slachtoffers de Chinese nationaliteit hadden. Maar volgens bronnen dichtbij het politie-onderzoek wordt er nu toch gedacht dat een aantal slachtoffers Vietnamees zijn.

Pham Thi Tra My zou via China naar Groot-Brittannië hebben willen reizen in de hoop op een beter leven. Het is bekend dat smokkelbendes mensen van het Aziatische land naar West-Europa brengen. In een verklaring zei de Britse ambassade in Hanoi: „De nationaliteit van de slachtoffers is in dit stadium van het onderzoek nog niet bevestigd. De Britse autoriteiten werken er hard aan om de slachtoffers te identificeren en hun families op de hoogte te brengen.”