Nieuws/Buitenland
1892612979
Buitenland

’Student (20) sterft na ontgroening met drankspelletjes’

Zijn familie is een crowdfunding voor Stone begonnen.

Zijn familie is een crowdfunding voor Stone begonnen.

OHIO - Een 20-jarige Amerikaanse student is overleden na een ontgroening aan een universiteit. Stone Foltz, een tweedejaars aan de Bowling Green State University in Ohio, werd naar een feest in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Zijn familie is een crowdfunding voor Stone begonnen.

Zijn familie is een crowdfunding voor Stone begonnen.

Volgens de advocaat van de familie stierf Stone aan de enorme hoeveelheid alcohol die hij zou hebben gedronken. Dat zou zijn gebeurt toen hij deelnam aan een berucht ontgroeningsritueel van de studentenvereniging Pi Kappa Alpha, melden Amerikaanse media. Hoeveel alcohol Foltz precies op had, is niet bekend.

Leden van de vereniging brachten de dronken Foltz naar zijn studentenkamer en zouden hem daar hebben achtergelaten. De volgende ochtend werd hij door huisgenoten in slechte toestand gevonden. De studenten belden het alarmnummer 911. Folz bezweek in de loop van zaterdag. Zijn familie begon maandag een crowdfunding. Binnen een dag stond de teller al op 30.000 dollar.

De studentenvereniging heeft geschokt gereageerd. Alle leden van de betrokken afdeling zijn geroyeerd. De universiteit overweegt een verbod op ontgroeningsrituelen. De politie heeft in verband met de tragedie nog geen aanhoudingen verricht.

Een vriend van Stone zegt in Amerikaanse media dat ’drankspelletjes’ hem het leven hebben gekost. Hij wil dat de verantwoordelijken bij de studentenvereniging vervolgd worden.