Nieuws/Buitenland
18941454
Buitenland

Joe Biden krijgt derde coronaprik

WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag zijn derde inenting tegen het coronavirus gekregen. De zogeheten booster werd vorige week door medicijnwaakhond FDA goedgekeurd in de Verenigde Staten voor 65-plussers.

Biden drong al langere tijd aan op het toestaan van een derde prik, om de bescherming van kwetsbare mensen tegen het virus te verbeteren. Hij wil zo voorkomen dat er een grote nieuwe golf van besmettingen komt in het najaar.

Voor de derde prik sprak Biden de aanwezige pers toe over het coronabeleid van de VS. „Dit is een pandemie van niet-gevaccineerden. Mensen die zich niet laten vaccineren brengen de rest van het land veel schade toe.” De president zei dat mensen die volledig zijn ingeënt goede bescherming hebben tegen ziekte door Covid-19. „Je bent dan veilig en we gaan er alles aan doen om dat zo te houden met boosters.”

Onder meer Israël en het Verenigd Koninkrijk zijn al begonnen met het zetten van de boosters. In het Verenigd Koninkrijk mogen 50-plussers, mensen met een verhoogd risico en zorgmedewerkers een derde prik halen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop