Nieuws/Binnenland
1894599
Binnenland

Joke krijgt haar papegaai terug

Papegaai Coco mag terug naar haar baasje.

Papegaai Coco mag terug naar haar baasje.

Amsterdam - Het ziet er naar uit dat er een oplossing komt voor Coco, de papegaai die onderdeel is van getouwtrek tussen Joke, die hem wegdeed en spijt kreeg, en de stichting die hem opving en niet terug wilde geven.

Papegaai Coco mag terug naar haar baasje.

Papegaai Coco mag terug naar haar baasje.

Vorige week deed Joke Hogezand afstand van de papegaai vanwege haar financiële en gezondheidssituatie. De ochtend nadat de vogel was opgehaald, kreeg ze echter spijt als haren op haar hoofd. Echter: omdat de redenne waarom ze afstand deed van de vogel niet waren veranderd, vond Stichting De Vrolijke Papegaai het beter als zij de papegaai zouden houden.

Maar nu ligt er een compromis op tafel. De vogelvriendenclub heeft strenge voorwaarden gesteld. Als Joke aan die eisen kan voldoen, mag ze de vogel die ze al dertig jaar verzorgde op termijn weer terug hebben. „Al Jokes vogels moeten getest worden op besmettelijke ziektes”, vertelt Dorith van Ewijk van De Vrolijke Papegaai. Zowel Coco als Rico, haar andere papegaai. En de twee parkietjes. Als die geen vogelziektes hebben, is aan één voorwaarde voldaan.” Daarnaast moet de Nijverdalse op gedragscursus en moet ze alle kosten van de stichting vergoeden. Jokes vriend wil haar daarbij helpen.