Nieuws/Binnenland
1895270938
Binnenland

Lichaam uren later in rivier gevonden

’Nederlandse fietser overlijdt in bergen Georgië’

TBILISI - Een Nederlandse man is vrijdag in Georgië om het leven gekomen door een fietsongeluk. Dat melden verschillende Georgische media.

Het drama voltrok zich bij Toesjeti, een bergachtig gebied in het oosten van Georgië. De Nederlander was op vakantie in het Oost-Europese land. De weg waarop het ongeluk gebeurde, behoort tot een van de gevaarlijkste van de wereld. Het gebied is onder toeristen wel erg populair omdat het zo ruig is.

De man, naar verluidt een ervaren mountainbiker, fietste mee in een groep van zes andere toeristen. Hij was tijdens het fietsen achterop geraakt. Op enig moment waren zijn vrienden op hem aan het wachten, vertelt een fietsverhuurder tegen het AD, toen zij het drama zagen gebeuren.

„Ze zagen hoe hij vlak bij een bocht de controle over zijn fiets verloor en de weg af schoot. De man ging ettelijke keren over de kop op de berghelling en belandde uiteindelijk in een riviertje, zo vertelde de politie mij. Een speciaal reddingsteam wist het lichaam van de Nederlander enkele uren na het drama te bergen.’’

De Abano Pas, een van de bergen die de Nederlandse fietsers zouden hebben beklommen.

De Abano Pas, een van de bergen die de Nederlandse fietsers zouden hebben beklommen.

De fietsers zouden hard hebben gefietst, stelden meerdere automobilisten die getuige waren van het ongeluk. ,,Die snelheid in combinatie met de steentjes van de niet verharde weg en de bocht zijn de man naar alle waarschijnlijkheid noodlottig geworden”, aldus de verhuurder.