Nieuws/Buitenland
1895497177
Buitenland

„Zo steunen wappies het vaccinatieprogramma van het VN-kinderfonds”

Viroloog Van Ranst geeft compensatie Engel aan vaccinprogramma

DEN HAAG - De Belgische viroloog Marc van Ranst gaat de 4000 euro schadevergoeding die hij van Willem Engel, de voorman van actiegroep Viruswaarheid, krijgt doneren aan het Covax-programma van UNICEF. Covax wordt gebruikt om armere landen die zelf geen coronavaccins kunnen betalen toch van vaccins te voorzien.

„Zo steunen wappies het vaccinatieprogramma van het VN-kinderfonds. Die gedachte maakt mij blij”, aldus Van Ranst op Twitter nadat hij had gezegd waar het geld heengaat.

De Nederlandse Willem Engel moet Van Ranst het geld betalen, omdat hij de viroloog te lichtzinnig voor de rechter heeft gesleept. Engel heeft Van Ranst al vaker voor de rechter gedaagd, omdat hij hem beschuldigt van laster. De Nederlander en de Belg hebben regelmatig aanvaringen op Twitter.

Volgens Van Ranst is Engel er enkel op uit om aandacht te trekken en hem het leven zuur te maken. De viroloog, die steevast zichzelf verdedigt, is er veel tijd aan kwijt die hij liever aan belangrijkere dingen zou besteden. De Belg is een van de belangrijkste adviseurs van de Belgische regering over het coronabeleid.