Nieuws
1895713
Nieuws

Blog 5 Sailingshalom

Tobago, golven, palmen en maxi’s

Heidi Schilperoord (34) is niet alleen getrouwd met Tom, maar ook met zijn droom om met de eigen zeilboot Shalom rond de wereld te zeilen. Voor de Telegraaf VRIJ schrijft ze over hun avonturen. Nu beschrijft ze een fantastische kennismaking met het Caraïbisch gebied in Tobago.

We laten ons anker vallen in het helderblauwe water van Charlotteville en springen in onze bijboot. Razend enthousiast om Tobago te verkennen varen we naar de kant. Voor het eerst met je tenen een nieuwe bestemming aanraken is een heerlijk gevoel, vooral als je daar heel erg je best voor hebt moeten doen.

We bezoeken met onze bijboot het ‘Pirates Bay’ strand. De golven zijn er best hoog en dat zorgt voor spannende taferelen. Tom wacht het juiste moment af en geeft dan wat gas. Oh, oh, die golf achter ons is toch wat hoger dan verwacht. ‘Pas op’, roep ik naar Tom. Te laat, het bootje gaat schuin en ik val eruit. Ik lach als een boer met kiespijn. Op de terugweg geniet ik van het fenomenale uitzicht over de baai van Charlotteville. Blauw water, vissersbootjes, jungle: het is een plaatje.

Om het mooiste strand van het eiland te bezoeken (Pigeon Point), moeten we met de ‘Maxi’: een busje dat komt, wanneer het komt. We vinden het nu al leuk. Grappig dat zoveel mensen ergens naar toe gaan, maar het blijkbaar niet uitmaakt hoe laat ze er zijn. Na twee uur wachten komt het busje aangescheurd en laten we ons voor een paar euro naar de andere kant van het eiland brengen.

Het is daar heel anders dan in Charlotteville, minder heuvels, minder groen, mooiere stranden, maar ook een stuk toeristischer. We zijn blij dat we aan het einde van de dag weer teruggaan naar het kleine, maar fijne Charlotteville.

Tom wil graag surfen en daarom besluiten we een nachtje naar Buccoo Reef te gaan. We slapen in Millers Guesthouse, schattige blauw met witte huisjes, direct aan het strand. Ik zie mezelf al staan met een kokosnoot in mijn hand terwijl mijn voeten verkoeling zoeken in het heldere water. Helaas zit ik na 4 uur nog steeds onder een afdakje te wachten tot de regen eindelijk ophoudt. Een en al stortbuien.

De dag erna is het weer gelukkig beter en gaan we naar Mount Irvine Bay waar Tom een golfsurflesje neemt terwijl ik alsnog spetterend in het water uit een kokosnoot lurk. Na al dit vertier pakken we de maxi terug naar Charlotteville.

De dagen erna maken we wandeltochten door de mooie omgeving en chillen we op de boot, in het water, op de stranden en met wat gasten die op het eiland wonen. Na nóg een dagje snorkelen en lekker eten, valt de avond, de weersvoorspellingen zijn bovengemiddeld goed, het is tijd om de vleugels weer uit te slaan. Morgen zeilen we verder, op naar nieuwe bestemmingen. Grenada: we komen er aan! Ahoy!

Meer informatie over sailingshalom vind je HIER

De video’s van Tom en Heidi

www.patreon.com/sailingshalom