Nieuws
1896573
Nieuws

’Luxueus ruimtehotel opent in 2021’

HOUSTON - Wie op zoek is naar een bijzondere overnachting kan vanaf 2021 terecht in de ruimte. Start-up Orion Span biedt overnachtingen aan in ’hotel’ Aurora Station.

De oprichter van de start-up Frank Bunger spreekt over ’het eerste betaalbare luxueuze ruimtehotel’. Echt goedkoop is een bed in de ruimte echter niet; de prijs voor een reis met twaalf overnachtingen bedraagt 9,5 miljoen dollar per persoon, wat neerkomt op 791.666 dollar per nacht.

Eerder betaalden zeven ruimtefans 20 tot 40 miljoen dollar voor een reisje naar het International Space Station (ISS). Een overnachting in de Aurora Station is dus nog niet zo’n hele slechte deal.

Het hotel wordt momenteel in de Amerikaanse stad Houston in elkaar gezet, onder meer door ingenieurs die ook hebben gewerkt aan het ISS. De start-up zoekt alleen nog een ’launch provider’ om de hotelgasten de ruimte in te kunnen schieten.

In het hotel is plaats voor zes mensen; er zijn drie tweepersoonskamers. Dat is inclusief twee man bemanning. De start-up is van plan om hiervoor voormalig astronauten in te huren. Het hotel zou ongeveer even groot worden als een grote privéjet. Gasten kunnen naar verwachting vanaf 2022 daadwerkelijk in de Aurora Station logeren.