Nieuws/Binnenland
1896848
Binnenland

Vechtpartij Droomvlucht door ’rokende’ en ’muziek draaiende’ tienermeisjes

De Efteling

De Efteling

KAATSHEUVEL - De massale vechtpartij bij de Droomvlucht in de Efteling van afgelopen zondag is ontstaan toen twee tienermeisjes in de wachtrij ’muziek aan het draaien’ waren. Bovendien stak een van de twee meisjes een sigaret op. Dat schoot menig bezoeker in het verkeerde keelgat.

De Efteling

De Efteling

Het gedrag van de meisjes werd door sommigen op een gegeven moment dan ook niet meer gepikt. „Ze waren heel vervelend en op een manier gekleed die echt niet kan in een pretpark. Op een gegeven moment greep iemand in en sprak de meisjes aan op hun gedrag”, aldus een ooggetuige tegen het Brabants Dagblad.

Op dat moment was er van een vechtpartij nog geen sprake. Dat gebeurde pas bij de uitgang van de Efteling. Daar liep het compleet uit de hand, waarbij uiteindelijk zeven (licht)gewonden vielen.

Schande

Bij het attractiepark spreekt men er schande van. „In een sprookjeswereld als de Efteling hoort dit absoluut niet thuis. Alle lof voor het optreden van onze beveiligingsmedewerkers en de hulpdiensten, die snel ter plekke waren.”

Omdat niet direct duidelijk was wie welke rol had gespeeld, arresteerde de politie in eerste instantie de minderjarige meisjes en drie anderen, waaronder een 20-jarige gewonde Amsterdamse.

Pepperspray

Hier waren twee mannen, die ook betrokken waren bij de vechtpartij, het niet mee eens. Een 34-jarige man uit Purmerend en een 58-jarige man uit Amsterdam keerden zich tegen de politie. Ze beledigden en bedreigden de aanwezige agenten, waarna ze allebei werden aangehouden. Tegen de man uit Purmerend moest zelfs pepperspray worden gebruikt om hem te kalmeren.

De politie zoekt nog steeds naar getuigen.

Heeft u gezien wat er gebeurd is? Mail naar [email protected] of stuur een bericht naar onze Whatsapp tiplijn 06 1365 0952