Nieuws/Binnenland
1897192
Binnenland

SGP’er Elbert Dijkgraaf vertrekt uit Kamer om huwelijkscrisis

Elbert Dijkgraaf

Elbert Dijkgraaf

DEN HAAG - Elbert Dijkgraaf van de SGP vertrekt per direct uit de Tweede Kamer. Hij was de afgelopen maanden al afwezig wegens oververmoeidheid, maar noemt nu huwelijksproblemen als belangrijkste reden voor zijn vertrek.

Elbert Dijkgraaf

Elbert Dijkgraaf

In een brief aan Kamervoorzitter Arib heeft Dijkgraaf laten weten: „Sinds enkele jaren staat er steeds meer spanning op mijn huwelijk. Ik heb hard gewerkt om dat op te lossen, maar het is tot op heden niet gelukt. De balans tussen werk en privé werkt niet meer.” Hij zegt geen gebruik te gaan maken van de wachtgeldregeling.

De SGP behoort tot de kleinere fracties in de Tweede Kamer. Toen Dijkgraaf eerder dit jaar al uitviel, moesten fractievoorzitter Kees van der Staaij en Kamerlid Roelof Bisschop het met zijn tweeën rooien, hoewel de regels voorschrijven dat in het geval van langdurige ziekte ook een tijdelijke vervanger mag worden aangesteld.

Wisseling van de wacht

Nu is er alsnog een wisseling van de wacht. Dijkgraaf voerde onder meer het woord over de portefeuilles Financiën, Defensie en Landbouw. De 48-jarige SGP’er zat sinds 2010 voor de christelijke partij in de Tweede Kamer.

Onlangs nam ook SP-Kamerlid Nine Kooiman afscheid van haar Kamerwerk omdat ze het niet meer met haar privé-leven kon combineren. Zij was afgelopen jaar moeder geworden van een zoon.