Nieuws/Buitenland
189821220
Buitenland

Israëlisch leger onderschept zeker vier raketten vanuit Gaza

Beelden op 21 april van het luchtafweersysteem

Beelden op 21 april van het luchtafweersysteem

TEL AVIV - Vanuit de Gazastrook zijn in de nacht van woensdag op donderdag zeker vier raketten afgevuurd richting Israël. Volgens het Israëlische leger zijn deze door de luchtafweer onderschept. Sinds de elf dagen durende Gaza-oorlog vorig jaar tussen Israël en Hamas werden er vanuit Gaza niet meer zoveel raketten afgevuurd.

Beelden op 21 april van het luchtafweersysteem

Beelden op 21 april van het luchtafweersysteem

Woensdagavond werd ook al een raket vanuit Gaza afgevuurd, waarna Israëlische gevechtsvliegtuigen de Gazastrook aanvielen, meldden ooggetuigen aan het Franse persbureau AFP. Wat er door Israël getroffen werd, is niet duidelijk.

Maandagavond werd voor het eerst dit jaar een raket afgevuurd richting Israël, maar ook die aanval bleef zonder gevolgen. De acties verhogen niettemin de spanning in de regio na de recente rellen van religieuze aard op de Tempelberg.

Hamas, dat de dienst uitmaakt in Gaza, had al gewaarschuwd dat elk incident bij de al-Aqsa-moskee in Oost-Jeruzalem overschrijding van een „rode lijn” zou betekenen. De islamitische verzetsbeweging beschuldigde Israël ervan aanvallen op gelovigen te tolereren.

De Israëlische premier Naftali Bennett zei daarop dat Hamas bezig is met een wilde lastercampagne. „Dat is de waarheid. Israël doet er alles aan zodat we veilig kunnen genieten van onze feestdagen, joden, moslims en christenen.”