Nieuws/Binnenland
1898245
Binnenland

Korte celstraf voor ontucht met cliënte

DEN HAAG - Een 39-jarige hulpverlener uit Zoetermeer die in 2016 enkele maanden seks had met een psychiatrisch cliënte die hij begeleidde, is veroordeeld tot een maand celstraf, grotendeels voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een werkstraf van twintig uur doen en moet hij zijn slachtoffer 2000 euro schadevergoeding betalen.

Volgens de rechtbank in Den Haag is er sprake van ontucht, omdat de seksuele handelingen zich voordeden binnen een hulpverlenersrelatie. De verdachte hielp de vrouw met het organiseren van haar huishouden. Tijdens de zitting bleek dat de vrouw zich aanvankelijk zelf aangetrokken voelde tot de verdachte, waarna een seksuele relatie ontstond.

De rechtbank verwijt de man dat hij geen rekening hield met de ongelijke relatie en met de ongepastheid van seks in die relatie. De straf pakte veel lager uit dan de zeven maanden cel die was geëist, onder meer omdat man werd vrijgesproken van bedreiging van de vrouw. Ook werkt hij niet meer in de zorg en is hij bezig met een behandeling om zijn problemen op te lossen.