Nieuws/Binnenland
1900492774
Binnenland

Mogelijk 1 besmetting tijdens Fieldlab-voetbalduel

Fans tijdens een Fieldlab-voetbalwedstrijd.

Fans tijdens een Fieldlab-voetbalwedstrijd.

NIJMEGEN - Tijdens de Fieldlab-voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap is mogelijk één supporter besmet geraakt met het coronavirus. De persoon bevond zich tijdens de wedstrijd op een vooraf aangewezen vaste zitplaats op de tribune, waar diegene met een mondkapje gedurende de hele wedstrijd is blijven zitten.

Fans tijdens een Fieldlab-voetbalwedstrijd.

Fans tijdens een Fieldlab-voetbalwedstrijd.

De bron van de besmetting is niet bekend. Het publiek van de 'bubbel' waarin de besmette supporter was geplaatst droeg tijdens de gehele wedstrijd een mondkapje. Daardoor had er volgens de organisatie een geringe kans op besmetting met het virus moeten zijn. Of de besmetting daadwerkelijk tijdens de wedstrijd is opgetreden, of in de periode voor of kort na het evenement, is onduidelijk.

Twee andere supporters testten vijf dagen na de wedstrijd ook positief, maar zij zijn volgens de organisatie van Fieldlab niet besmet geraakt tijdens het duel. De twee fans hadden recent Covid-19 gehad en droegen daarom nog resten van het coronavirus bij zich.

Niet iedereen liet zich na afloop testen

In de aanloop naar het duel in de Keuken Kampioen Divisie werden tien supporters positief getest. Die mochten het stadion niet binnen. In totaal heeft zo'n 82 procent van de 1153 NEC-fans zich uiterlijk vijf dagen na afloop van de wedstrijd laten testen op de speciaal daarvoor aangewezen testlocatie nabij het stadion. Ook bij het eerdere Fieldlab-evenement, een theatervoorstelling van cabaretier Guido Weijers in Utrecht, lieten niet alle bezoekers zich na afloop testen. Toen deed 80 procent van de bezoekers vijf dagen later een test.