1900890
Binnenland

OVV vindt eigen onderzoek naar benzinepomp ’niets toevoegen’

GOES - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat geen onderzoek doen naar het instorten van een Total-benzinepomp langs de A58 in Zeeland vorige week. Volgens een woordvoerder heeft dat geen toegevoegde waarde.

Een herstelmedewerker zei vorige week tegen De Telegraaf dat het om een versleten middenbalk zou gaan, die leidde tot het in elkaar klappen van het dak. Hoewel er vierentwintig uur per dag getankt kan worden, vielen er geen gewonden omdat toevallig op dat moment niemand aanwezig was.

„Er moeten voldoende lessen uit getrokken kunnen worden om de veiligheid te vergroten, willen wij onderzoek doen. Onderzoek van de raad moet echt toegevoegde waarde hebben. Wij wachten nu het onderzoek van de eigenaar af, maar het ligt niet in de lijn der verwachting dat wij daarna nog in actie komen”, aldus een woordvoerder, die niet inhoudelijk op de zaak in kon gaan.

Total-woordvoerder Yvonne Hoddenbach meldt dat het onderzoek nog gaande is. "We verwachten dat het nog enkele weken zal duren. We doen dit met alle zorgvuldigheid." Of een versleten middenbalk de oorzaak was, kan zij dan ook nog niet zeggen.