Nieuws/Binnenland
1900910630
Binnenland

Wietkwekerij ontdekt in Den Dolder

Den Dolder - De politie in Den Dolder heeft een hennepkwekerij ontdekt in een leegstaand pand aan de Dolderseweg vlak bij de kliniek Altrecht. De politie onderzoekt nadrukkelijk „alle scenario’s. Op dit moment weten we niet of de kwekerij het werk is van mensen van de kliniek of van buitenaf.”

Dat vertelt een woordvoerder van de politie aan het AD. Agenten troffen de kwekerij met ruim vijfhonderd hennepplanten in meerdere ruimten dinsdag, na een tip.

Een specialistisch team heeft de kwekerij inmiddels ontruimd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Na de ontmanteling van de kwekerij zou Altrecht camera’s hebben opgehangen bij de de panden op het terrein die niet meer gebruikt worden. „Om ze nog beter te kunnen beveiligen.”

De klinieken in Den Dolder liggen de laatste tijd onder vuur. Onlangs keerde psychiatrisch patiënt Peter M. niet terug na zijn verlof naar kliniek Roosenburg in Den Dolder.

De kliniek had dat niet gemeld. Sindsdien moet Fivoor, de organisatie die verantwoordelijkheid is voor de psychiatrische kliniek, alle incidenten melden aan het ministerie en aan de gemeente Zeist. In de Fivoorkliniek verbleef eerder ook Michael P. , de moordenaar van Anne Faber.