Nieuws/Binnenland
1901206
Binnenland

Dit weten we over aanranding Coevorden:

Aanrander vroeg jong meisje (15) om kus, greep in haar kruis

COEVORDEN - Videobeelden van de aanranding van een 15-jarig meisje worden woensdag nog massaal gedeeld na een uitzending van Opsporing Verzocht. Een twintiger vergreep zich aan het jonge meisje in een trein tussen Emmen en Coevorden. „Hij greep haar vast, onder meer in het kruis, en probeerde haar te zoenen.”

Het 15-jarige meisje werd op 5 februari aangerand in de trein. „Er zaten meerdere mensen in de coupé, maar er was ruim voldoende plek. Toch kwam een jongeman naast het slachtoffer zitten”, vertelt een politiewoordvoerder. „Hij vroeg of ze hem een kus wilde geven. Dat wilde ze niet. Toen probeerde hij haar te zoenen, en greep haar vast, onder meer in haar kruis.”

Het slachtoffer stapte uit in Coevorden. De dader deed hetzelfde. „Zonder dat ze het merkte, heeft hij haar gevolgd. In de fietsenstalling heeft hij haar verder aangerand, totdat ze zich losmaakte.”

Misschien niets gemerkt

De politie zoekt getuigen en benadrukt te begrijpen dat medepassagiers misschien weinig van de aanranding hebben gemerkt. „Het slachtoffer was erg jong, pas vijftien. Ze wist niet hoe ze dit moest aanpakken. Ze voelde zich ongemakkelijk en verklaarde dat ze, uit pure zenuwen, moest lachen toen de man zijn hand op haar kruis legde. Het kan zijn dat medepassagiers niet door hebben gehad wat er speelde.”

Het slachtoffer stapte om 17:38 uur in de trein in Emmen en ging om 17.53 uur weer naar buiten. Getuigen worden opgeroepen zich te melden om te vertellen wat zij precies hebben gehoord en gezien.

Wie kent hem?

De videobeelden van de aanranding leiden tot boosheid onder veel lezers. „Afschuwelijk. En dan die grijns als hij haar volgt naar buiten: ’Ik ga je toch pakken hoor. Walgelijk”, reageert een lezer. „Ik vind dit als rechtenstudent enorm ernstig. Wat zou het ons sieren als we de straffen verhogen en dit soort viezeriken voor eeuwig opsluiten”, aldus een ander.

De dader wordt nog gezocht. Hij spreekt Nederlands met een Arabisch accent, is ietwat kalend, heeft een tamelijk grote neus en een baardje en wordt geschat op 20 tot 25 jaar. Wie hem herkent, wordt nadrukkelijk opgeroepen telefonisch contact op te nemen met de politie: 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.