Nieuws/Binnenland
1904655975
Binnenland

Twintigjarige krijgt jeugdstraf

Man verkracht vrouw (18) in lijnbus Zwolle en krijgt 20 dagen cel

ZWOLLE - De 20-jarige Khalid F. heeft vorig jaar wel degelijk een vrouw verkracht in een rijdende lijnbus van Zwolle naar Dedemsvaart. Dat heeft de rechtbank in Zwolle besloten.

De man ontkende de vrouw te hebben gedwongen. Haar verklaring en beelden van een bewakingscamera in de bus bewijzen het tegendeel, vindt de rechtbank. F. is dinsdag echter veroordeeld tot slechts 180 dagen jeugddetentie waarvan 160 dagen voorwaardelijk, omdat hij de emotionele ontwikkeling heeft van een kind.

De vrouw, die toen 18 jaar was, stapte ’s avonds op 3 april 2018 in Zwolle op de bus. Een kennis van school, Khalid F., ging achterin naast haar zitten en trok zijn broek naar beneden. Daarna dwong hij haar tot seksuele handelingen.

De vrouw bevroor, stelde ze in haar verklaring, en kon niet om hulp schreeuwen bij de andere passagiers. De beelden bevestigen haar relaas, vinden de rechters.

Jeugddetentie

Hoewel F. meerderjarig was tijdens het plegen van het feit, is hij geestelijk nog niet volwassen. Vandaar dat het jeugdstrafrecht werd toegepast. Naast de jeugddetentie is hem een werkstraf van 60 uur opgelegd. Tegen de man was 9 maanden jeugddetentie waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist.