Nieuws/Binnenland
1904691
Binnenland

Politie schiet vluchtende Tilburger (18) neer

GOIRLE - Een achttienjarige Tilburger die in de nacht van woensdag op donderdag in Goirle voor de politie probeerde te vluchten, is door een agent neergeschoten. Hij is gewond geraakt en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Samen met een 19-jarige man uit Oirschot probeerde hij aan de dienders te ontkomen. Waarom is vooralsnog onduidelijk.

In Tilburg stuitten agenten op een in hun ogen verdacht bestelbusje. Toen zij het tweetal wilden laten stoppen, drukten de mannen het gaspedaal in. Na een achtervolging die leidde naar het ten zuiden van Tilburg gelegen Goirle, reden de mannen een doodlopende straat in. Dit was een parallelweg van de Turnhoutsebaan die naar het Belgische Poppel loopt. Toen zij ontdekten dat ze met de bestelbus niet verder konden komen, stapten ze uit en probeerden ze te voet weg te komen. Op dat moment is één van de mannen neergeschoten.

In eerste instantie wist de tweede verdachte wél aan de politie te ontkomen. Een uitgebreide zoektocht, waarbij de hulp van een helikopter, speurhonden en Belgische agenten werd ingeschakeld, leidde uiteindelijk tot de vondst van de tweede verdachte. Rond vijf uur ’s ochtends kon de politie hem in zijn woning inrekenen.

Routinecontroles

Het komt regelmatig voor dat vooral in Noord-Brabant chauffeurs van bestelbusjes aan een routinecontrole worden onderworpen. Dit is in het kader in de strijd tegen drugscriminaliteit. In dit deel van Nederland worden het vaakst afvalstoffen na de productie van synthetische drugs op openbare plekken gedumpt. Of deze controle daar ook iets mee te maken had, is vooralsnog onduidelijk.

Ook elders in Brabant moest de politie in actie komen om vluchtende verdachten in de kraag te vatten. Agenten hielden woensdagavond laat drie mannen in Noordhoek aan, omdat zij mogelijk betrokken zouden zijn bij een hennepdrogerij. Twee van de drie trachtten een sloot over te springen om aan de politie te ontkomen. Zij haalden de overkant niet, zakten weg in de modder en konden zodoende eenvoudig gearresteerd worden. In de loods die aan het drietal wordt gelinkt, werd na een doorzoeking bijna tweehonderd kilo aan henneptoppen gevonden.