Nieuws/Binnenland
1904928
Binnenland

51-jarige Eindhovenaar in auto neergeschoten: ’Vast geen toeval’

EINDHOVEN - UPDATE 11.34 uur - De dode man die vanochtend aangetroffen werd in een auto in Eindhoven is een 51-jarige bewoner van de stad. Buurtbewoners beweren dat er rondom dat huis vaker incidenten zijn geweest.

Volgens de bewoners gaat het dan om drugsdeals. Ook zou er gehandeld worden in auto’s. „Met een bijzonder pakketje achterin.” Of dit incident daar ook iets mee te maken heeft, kan de politie nog niet zeggen. Die is vanochtend nog druk bezig met onderzoek. Een buurtbewoner heeft de oude Mercedes cabrio waarin het slachtoffer zat zondag voor het eerst gezien. „Dit is vast geen toeval.”

Schoten gehoord

Slechts één buurtbewoner heeft schoten gehoord in het wijkje Den Bult. Dat was gisteravond, terwijl de man vanochtend pas werd gevonden. Zij hoorde een stuk of tien knallen. Anderen hebben alleen rond 08.00 uur de huilende bewoners gezien van het huis waarvoor de auto stond. Verschillende buren beweren dat het slachtoffer en de bewoners van die woning bekenden van elkaar waren.

Mannen in witte pakken

Geschrokken zijn ze zeker. „Het is heel verontrustend. Ik word wakker en zie opeens witte doeken en mannen in witte pakken staan. Normaal zie je dit op CSI of in Rotterdam of Amsterdam, nu gebeurt het recht voor je huis”, vertelt bewoonster Karin.

Rustig wijkje

De Eindhovenaar werd volgens de politie in zijn auto doodgeschoten. Een buurtbewoner trof de man aan in de Eindhovense wijk Den Bult, tussen de Frederiklaan en de Strijpsestraat.

Den Bult wordt verder omschreven als een rustig wijkje. „Laatst stond er een heg in de fik en kwam de brandweer, toen rukte gelijk de hele buurt uit. Dat zegt wel veel.”

Onderzoek

Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Er wordt forensisch onderzoek gedaan en de politie doet ook uitgebreid buurtonderzoek in de woonwijk in het stadsdeel Strijp.

De Landelijk Eenheid gaat met een drone opnames maken vanuit de lucht. Via Burgernet is ook een getuigenoproep verspreid.

Eerder doodgeschoten man Breda

Zondagavond werd er in Breda ook een doodgeschoten man gevonden. „Dit baart ons grote zorgen”, zei burgemeester Depla van Breda over een moord afgelopen zondag in zijn stad. „We zien dat de drempel om zwaar geweld te gebruiken op een steeds lager niveau komt te liggen.”

Depla wil het gemak waarmee wapens kunnen worden aangeschaft dan ook drastisch aanpakken zei hij eerder tegenover BN de Stem.