Nieuws/Buitenland
1905281
Buitenland

Man doodt hond van buren en dient huisdier op aan nietsvermoedend baasje

Niet de hond uit het verhaal.

Niet de hond uit het verhaal.

Een boze boer in Zuid-Korea heeft de hond van zijn buren gedood omdat deze niet ophield met blaffen. Om het nog erger te maken besloot de zestiger het beestje te koken en tijdens een diner met het baasje van de hond te serveren. De zaak lokt overal ter wereld verbijstering en woede uit.

Niet de hond uit het verhaal.

Niet de hond uit het verhaal.

De zestiger gaf zijn misdaad toe nadat een andere buurman de eigenaar van de hond had ingelicht over de gruwelijke feiten. De landbouwer beweerde dat hij zo geërgerd was door het geblaf van de hond, dat hij er een grote steen naar had gegooid. Daardoor was de viervoeter het bewustzijn verloren, zo zegt hij.

„Pas nadat de hond bewusteloos was, heeft hij hem gewurgd en later ook gekookt”, reageert een politieagent uit de Zuid-Koreaanse stad Pyeongtaek. „Daarna nodigde hij zijn buren uit om het dier te komen opeten, inclusief het baasje.”

Wordt hij gestraft?

De zaak kreeg wereldwijd aandacht nadat een dochter van het gezin eerder deze week een online petitie had gestart om ervoor te zorgen dat de dader zeker gestraft zal worden. Er zijn inmiddels al meer dan 15.000 handtekeningen ingezameld.

„Wij waren de hele stad rondgegaan om foto’s te verspreiden van onze vermiste hond”, klinkt het. „Er hing zelfs een mooie beloning aan vast. Zelfs de dader had gezegd dat hij iets zou laten weten als hij onze hond vond...”

Taboe

Hondenvlees stond lange tijd op de menukaart in de Zuid-Koreaanse keuken. Maar de consumptie is sterk gedaald, aangezien de lokale bevolking honden steeds meer ziet als huisdieren. Bij jongere generaties is het eten van honden nu een taboe geworden.

Door een vernieuwde wet staan er nu ook strengere straffen op dierenmishandeling in het land: tot twee jaar cel.