Nieuws/Buitenland
1905392
Buitenland

500 Thaise verkeersslachtoffers op één dag

BANGKOK - In het drukke verkeer op de eerste dag van het feest van het Thaise nieuwjaar, Songkran, zijn woensdag vijfhonderd verkeersslachtoffers gevallen. Thaise media meldden dat er 447 verkeersongelukken zijn gebeurd waarbij 39 doden en 461 gewonden zijn gevallen.

Dit is slechts het begin van wat wordt genoemd „de zeven dodelijke dagen.” Het traditionele feest Songkran duurt een week en leidt tot talrijke verkeersongelukken. De minister van Toerisme en Sport, Weerasak Kowsuwat, zei donderdag dat de oorzaak van 40 procent van de ongevallen in overmatig alcoholgebruik lag en in meer dan kwart van de gevallen is te hard gereden. De meeste ongelukken waren met motorfietsen.

De Thaise autoriteiten proberen de ongelukken in de zeven dodelijke dagen te beperken door verscherpte controle. Meer dan 3300 mensen zijn woensdag bij speciale verkeerscontroles opgepakt omdat ze dronken achter het stuur zaten. De controles zijn vooralsnog weinig succesvol, want op de eerste dag van het Thaise festival waren er bijna 10 procent meer ongelukken dan vorig jaar.