Nieuws/Buitenland
1905448
Buitenland

Baby wordt vier jaar na tragische dood ouders geboren

Tiantian

Tiantian

Vier jaar na de dood van zijn ouders, is in China een baby geboren. Het paar, dat om het leven kwam bij een auto-ongeluk, had meerdere bevruchte eicellen ingevroren in de hoop om via ivf een kindje te krijgen. En dat lukte na veel gedoe hoewel ze het eindresultaat helaas niet meer kunnen zien.

Tiantian

Tiantian

Shen Jie en Liu Xi waren twee jaar getrouwd toen ze besloten om kinderen te krijgen via ivf-behandeling. Daarvoor werden vier embryo’s ingevroren. Vijf dagen voordat er eentje zou worden teruggeplaatst, kwam het paar om het leven bij een auto-ongeluk.

Het ziekenhuis wilde de bevruchte eicellen vernietigen na de dood van Shen Jie en Liu Xi, maar daar waren hun ouders het niet mee eens. Er werd een jarenlange juridische strijd gevoerd en uiteindelijk werden de grootouders de juridische eigenaar van de eicellen.

Tiantian

Omdat draagmoederschap is verboden in China, moest in andere landen worden gezocht naar een surrogaatmoeder. Die werd uiteindelijk gevonden in Laos, waar draagmoederschap wel legaal is. In december ging de vrouw met een toeristenvisum naar China om daar te bevallen.

Onlangs is de vrouw bevallen van een zoontje genaamd Tiantian, wat schattig betekent. Beijing News berichtte pas deze week over de bijzondere bevalling. Na de geboorte moesten de grootouders nog wel met een DNA-test bewijzen dat ze echt verwant zijn aan de jongen.

Ogen van zijn moeder

Tiantian heeft de Chinese nationaliteit. Het jongetje zou de ogen van zijn moeder hebben maar verder vooral op zijn vader lijken.

Voorlopig krijgt het jongetje niet te horen wat er met zijn ouders is gebeurd. „Het lot van deze jongen was om verdrietig in de wereld te komen. Andere baby’s hebben hun vader en moeder, maar hij heeft dat niet”, zei zijn opa. „We zullen het hem in de toekomst wel vertellen.”