Nieuws/Binnenland
1905574
Binnenland

Lokaal 20-30 mm regen, zware windstoten en hagel

Opnieuw kans op stevig onweer

Tijdens de avondspits kunnen donderdag in het zuiden en zuidwesten stevige onweersbuien ontstaan. Lokaal kan het hard regenen en ook hagel en enkele zware windstoten kunnen hinder opleveren. In het midden en oosten is de kans op onweer klein, maar als er een bui ontstaat zal deze behoorlijk fel zijn. Vanaf een uur of acht neemt de kans op onweer sterk af.

Donderdagmiddag kunnen in het zuiden en westen enkele lichte buien ontstaan, aldus Weeronline. Aan het eind van de middag is er in het zuidoosten kans op een pittige onweersbui. Daarbij is er kans op hagel en lokaal kan 20-30 mm regen vallen. Het gebied met onweersbuien trekt aan het begin van de avond via Noord-Brabant naar Zeeland en het zuiden Zuid-Holland.

Doordat de buien vrij snel verplaatsen zal er minder regen vallen dan eerder deze week. In de nacht van dinsdag op woensdag viel met meer dan 40 mm lokaal een maandsom regen. Wel kan een enkele bui gepaard gaan met zware windstoten van 75-80 km per uur. In het midden en oosten is de kans op een bui kleiner, maar als er een bui ontstaat zal dat meteen een felle zijn. Het kan dan flink bliksemen en lokaal valt veel regen in korte tijd.

Onweer verdwijnt snel na avondspits

Vanaf een uur of acht worden de buien veel minder actief en zal het onweer snel verdwijnen. In het westen kan het lokaal nog wel regenen. In het oosten wordt het donderdagavond droog met vooral in het zuidoosten nog wat zon.

Donderdag kunnen in de middag opnieuw onweersbuien ontstaan, ditmaal vooral in het noordoosten en oosten van het land.